Vilken målerifirma ska man välja?

Att bestämma sig för vilken målerifirma man ska anlita är inte alltid det lättaste, för hur vet man egentligen vilken som är bäst när alla lovar guld och gröna skogar? Det är sällan en dum idé att vara lite kritisk när man ska anlita hantverkare – trots att de allra flesta är pålitliga och seriösa så finns det även de som du inte vill råka ut för, och genom att göra lite detektivarbete innan du gör ditt val så är chansen större att du väljer en firma som du blir nöjd med.

Begär in flera offerter

För att få en uppfattning om priser och tjänster bör du begära in offerter från flera olika målerifirmor. Det kan vara bra att välja några större och några mindre företag för att få en bra variation och se vad olika typer av företag kan erbjuda dig. Se dock till att begränsa dig lite och inte ta in allt för många offerter – risken är annars att arbetet med att jämföra och välja blir väldigt tids- och energikrävande för dig.

Priset är förstås en viktig del, men titta också på andra aspekter, som till exempel tidsplan. Ställ olika offerter mot varandra och var inte rädd för att försöka förhandla genom att låta firmorna veta att du även har kontakt med deras konkurrenter.

Kolla upp företagen

Så vad kan man då göra för att så gott som möjligt försäkra sig om att målerifirman är seriös och pålitlig? För det första ska man kolla upp att företaget har F-skattesedel och är momsregistrerat. En annan bra idé kan vara att söka efter omdömen på nätet. Vad skrivs det om företaget? Tänk på att allt du läser på nätet inte nödvändigtvis är sant, men hittar du dåliga omdömen är det inte värt att chansa på just den firman. Du kan också begära in referenser från företagen själva för att få höra vad tidigare kunder har för erfarenheter.